Nyheter fra It’s Learning

..og her kommer halleluja-sesjonen. Denne delen føltes som et vekkelsesmøte da jeg deltok på Brukerkonferansen 2007, og jeg var lettere pinlig berørt, for å være helt ærlig. Så får vi se hva det blir i dag…

Helge Hannisdal

Nyheter i neste versjon

Nettbasert brukergruppe for tilbakemeldinger i form av forslag til forbedringer/nye funksjoner, der man kan kommentere og stemme opp/ned de forslag som legges ut av brukere.

Kommer med en mellomting av barneskoleversjonen og vår «voksne» versjon. Snakker om å kunne tilpasse forsiden – dette savner jeg veldig på vår.

Vurdering og karakterbok blir mer oversiktlig, med begrunnelser, flere sluttvurderinger, status, gruppefilter, eksport til excel, og totalt en bedre brukeropplevelse. Jobbet mye med å få en mer effektiv bruk.

Dette skal være på plass i slutten av uken. Right… hørte vi etter sommeren?

Integrasjon mellom ItsL og andre systemer i mye større grad. I første omgang mot IST/SkoleArena/Extens. Da blir både karakterer og kommentarer tatt med. Overføring initieres av lærer. Dette har potensiale til å spare tid – mange er frustrerte over tiden det tar å gjøre ting dobbelt.

Plagieringskontroll – bedre oversikt. Det kommer en mulighet for å gå inn og overstyre rapporten, slik at det ikke rapporteres som plagiering (synlig for elevene? Denne skjønte jeg ikke helt.). Det er på trappene at vi skal kunne se kilde også internt i ItsL, men her har visst Datatilsynet noe de skal ha sagt, og det jobbes med saken. (Hadde det ikke vært mulig å i det minste sjekke om det kommer fra samme elev? En del av utslagene kommer jo fordi eleven leverer flere ganger.)

Editoren får støtte for web 2.0-verktøy, slik at dette lettere kan integreres i de tingene man legger ut til elevene. Dette har jo potensiale til å la oss utvikle bedre læringsmidler, ja… Dette har medført at man må tilpasse ItsL mange steder, slik at det blir seende pent ut. De ønsker tilbakemelding på hvilke andre tjenester vi ønsker enn dem som allerede er på listen. Visstnok fikk vi eksempler på dette i går fra Morten Fahnvik… Det må ha vært etter at jeg datt ut, gitt.

Bloggen får spamkontroll og mulighet til å lagre som kladd.

Gjøremål osv havner også ut i kalenderen (som jeg ikke bruker fordi den er for dårlig – kanskje jeg skal sjekke den ut igjen neste skoleår?).

Støtte for FEIDE.

Planer videre

Store endringer i undervisningsplanleggeren, der det kommer nye prinsipper for brukergrensesnittet, med drag-and-drop for å flytte på elementer. Tabellen kan hentes ut til excel, og man kan tilpasse tabellen til eget bruk. Dette er mer eller mindre ferdig, men trenger litt finpuss.

Integrasjon med timeplansystemer.

Tilpassing av hovedside (ENDELIG – det var jaggu på tide…)

Whiteboard i konferanseverktøyet.

Nye roller: foreldre og veileder/kontaktlærer.

Mulighet for individuelle utviklingsplaner med fokus på hver enkelt elev, dette er lovpålagt i Sverige, og kan kanskje komme her også.

Nettbasert løsning for eksamen i høyere utdanning.

Fraværsforbedringer (dette skal da også integreres med administrative systemer – men vi har ikke fraværsmodulen i ItsL i HFK, så dette er uinteressant)

Neste generasjon

Det er så store og hurtige endringer nå at vi må tenke nytt – hele ItsL-systemet slik det er i dag er ikke tilpasningsdyktig nok, og man må bygge opp noe nytt fra grunnen av. Viser en del av tankene, og nevner at det skal bli færre klikk. Ja, jeg drømmer, jeg… kanskje drømmer kan gå i oppfyllelse? I alle fall de små? De vakre visjonene blir ikke referert – det ligger for langt frem i tid, og hvem vet om vi enda bruker ItsL når/hvis alt dette kommer på plass? Men potensialet ser bra ut. De har tatt inn over seg at nettet og vår bruk av det og dermed våre behov fra en LMS er i dramatisk endring.

Reklamer

3 kommentarer (+add yours?)

 1. Trackback: It’s learning-konferansen (del 2): rives murene mellom LMS og Web 2.0? « Mitt hJØRNe av web’en
 2. Optimist
  mar 19, 2009 @ 19:09:23

  Det var mye skepsis i disse innleggene (inkl. kommentarene). Lurer litt på hvorfor dere deltok på konferansen…

 3. Kjemikeren
  mar 19, 2009 @ 19:34:54

  @ Optimist: Enkelt – for å få innspill, inntrykk, eksempler, kontakt med andre, diskusjoner, debatter, ny kunnskap. Det er reklamen jeg kan spare meg for. Det gjelder på generell basis.
  Det at vi benytter It’s Learning og deltar på deres konferanse, betyr ikke at vi er helfrelst og synes det er et enestående verktøy.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: