Live-blogging og bearbeiding

Jeg har fått en del kommentarer, både nå under Dei gode døma og på It’s Learnings brukerkonferanse tidligere i vår, på at jeg skriver innholdsrike (og visstnok ganske brukbare) referater. En kommentar jeg fikk nå, som jeg egentlig satte stor pris på, var at jeg gir relativt nøytrale referater, det jeg skriver er ikke farget av min mening. Jeg forsøker også å være bevisst på at med en gang jeg begynner å reflektere over noe som blir sagt, skriver jeg i kursiv, slik at det skal være enkelt å skille mellom referatet og mine egne tanker og meninger.

Men så tenker jeg litt her jeg sitter i etterkant: hva sitter jeg igjen med? Nå synes jeg i utgangspunktet ikke at jeg lærte så veldig mye på Dei gode døma uansett (det har jeg nevnt før), men det jeg hørte sitter heller ikke særlig godt. Heldigvis har jeg da notatene, som jeg kan lese igjennom senere. Etterhvert blir jo også en del foredrag streamet, selv om jeg må innrømme at jeg ikke har gått inn og sett noen enda, verken fra Dei gode døma eller fra NKUL i fjor, som jeg vet jeg syntes jeg burde den gang.

Blogginnleggene er sparsomt utstyrt med linker, ideelt sett skulle jeg gjerne hatt mange fler. Linker til streaming-videoene, til nettsteder, personer osv. Dette er jo noe av det som gjør online-referater verdifulle, i stedet for at de ligger som «døde» dokumenter på pc-en, eller enda verre: papirnotater. Siden jeg ikke klarer å gjøre dette i tilstrekkelig grad mens jeg live-blogger, burde jeg gjøre det i etterkant. Men gjør jeg det? Neppe. På samme måte som jeg ikke har gått inn og kategorisert alle innleggene som ble kopiert inn fra It’s Learning-bloggen da jeg emigrerte derfra.

Kanskje det er noe som burde gjøres i baby-steps: ta ett innlegg per kveld og gå gjennom og tilføye linker. Hm. En dag. Kanskje…

Reklamer

5 kommentarer (+add yours?)

 1. Lektor Melby
  apr 26, 2009 @ 01:39:17

  I en perfekt verden burde du gjøre alt det du nå sier at du burde ha gjort. Men verden er ikke perfekt, og det trenger heller ikke du å være. Du har gjort en formidabel innsats allerede, jeg er imponert over deg og andre som liveblogger, slik at jeg og andre kan lese om det du har vært med på. Etter min mening kan du si deg riktig så fornøyd med innsatsen.

 2. Tom Jarle Christiansen
  apr 26, 2009 @ 11:01:29

  For oss som ikke var tilstede, og heller ikke har tid/mulighet til å se igjennom alle presentasjoner/streaming-videoer er det veldig verdifullt å lese din referater. 🙂

 3. Elisabeth
  apr 26, 2009 @ 17:21:47

  Jeg er vel en av dem som ikke skriver helt nøytrale referater. Men jeg tenker – det er en blogg! En blogg er av natur personlig, og det bør vel en leser av en blogg alltid ha i bakhodet? Spørmålet blir vel, litt som du addresserer Frøydis, hvem skriver (blogger) vi for? Et nøytralt referat er bra, for alle, også den som skriver. Men når jeg noterer, så noterer jeg alt, som fører til at når jeg live-blogger, havner alt med. Hvis jeg skulle lagt ut helt nøytrale referat, så måtte jeg redigert notatene mine i ettertid, og da hadde de nok ikke kommet ut, iallfall ikke så raskt, fordi min notatteknikk inneholder å inkludere personlige notater, disse hjelper meg å huske tanker jeg får underveis, sånn har jeg alltid vært. Mine kommentarer har ikke nødvendigvis noen verdi for andre enn meg selv, men jeg prøver iallfall å skille mellom å skrive i kursiv og vanlig for å skille mellom mine kommentarer og det som sies. Kanskje ikke alltid like tydelig, men jeg prøver.

  Jeg er uansett imponert over din evne til å gjøre strukturerte notater fra foredragene. Jeg er kanskje litt mer «veien-blir-til-mens-går»? Og kanskje jeg er inne i en prosess i å finne min stil på bloggen – hvorfor blogger jeg? Hmmm, dette kommer sikkert til å trigge et eget blogginnlegg senere (men akkurat nå er jeg i Italia, og har ikke nettkontakt så veldig ofte…)

 4. kjmork
  apr 26, 2009 @ 18:58:21

  Jeg er imponert over dere som klarer å skrive så mye mens dere hører er foredrag. Jeg skriver stikkord og lurer i ettertid på hva jeg mente med det 🙂 Det får i det minste hjernen til å spole tilbake i et forsøk på å huske hva som ble sagt.

  Ellers mener synes jeg det er fint at noen blogger og refererer fra konferanser de er på. At alt skal skje «live» er for meg ikke så nødvendig, men det er jo fint når de som skriver klarer å skille mellom egne kommentarer og innholdet i foredraget (det kan jo være vanskelig nok mange ganger).

  Slik som dekningen av Dei gode døma har vært til nå, er lurer jeg på om det var nødvendig å være der?

 5. Trackback: Blogg eller informasjonskanal – eller kanskje begge deler? Refleksjon over egen praksis « Ut på tur!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: