Bloggtørke

Her har det vært sørgelig lite aktivitet i det siste. Mest fordi jeg har brukt kapasitet på festspillkonsert-synging, laging av ekstra-oppgaver til elever på vippen, retting av siste-liten-rapporter osv. Men også litt fordi en del av det som opptar meg for øyeblikket er eksamen, mer spesifikt muntlig eksamen, og deler av mine frustrasjoner foreløpig er taushetsbelagt.

Midt oppi alt grubler jeg mye på neste år, fag, organisering osv. Så det grubles, og jeg lærer mye. F.eks. har jeg nå lært at det jeg har gjort i år for å gi elever nye sjanser var en dårlig ide. Jeg laget ekstra oppgavesett som elevene fikk som innleveringer, men siden flere elever har vært svake i samme tema, sitter de nå og samarbeider, og spør meg veldig mye, og jeg får egentlig ikke et entydig bilde av hva de kan. Neste år blir det i form av ekstra prøver. Enkelt og greit. Da får jeg det jeg vil ha: en individuell vurdering av enkeltelevens måloppnåelse.

Det andre jeg har lært er at jeg neste år må gjøre noe med undervisningen av basisprinsipper og utregninger i kjemi1, for elevene mestrer dem alt for dårlig i år. Jeg har lurt litt på om en mulig løsning kan være å ha innleveringer oftere, med en jevn progresjon. Dette kan langt på vei erstatte prøver også, dersom det blir godt gjennomført. Det står jo ingen steder at vurdering med karakter skal være basert på individuelle skriftlige prøver? Men fy så mange oppgaver jeg da må lage og rette… Hm.

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. nite66
    mai 27, 2009 @ 17:49:36

    Umiddelbart så slår det meg at det vel er til oppgaver som dette, at testverktøyet i LMS’ene er nyttig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: