Elevkurs – vi skummer den digitale overflaten

I går kom elevene våre tilbake fra ferie, og en hel bøling nye dukket opp. Fra ca 300 elever i fjor er vi nå nesten i 600. Plutselig masse folk i gangene overalt. Men kjekt – det er det!

I dag skulle VG1 få en liten innføring i hva det vil si å gå på en digital skole, tips og regler og diverse annet nyttig. I grupper på 30 dukket de lydig opp og satt som tente lys og fulgte med, i alle fall hos meg 😉 Vi var totalt 9 som skulle holde kurs, fordelt på 4 rom, og til sammen 10 grupper med elever. En heftig dag med andre ord. Vi valgte å holde kursene 2 og 2, 5 av de 9 lærerne er nyansatte og det var godt å ha en å «spille ball med».

Hvert kurs varte 90 minutter inklusive en liten, og tvingende nødvendig, pause. Det ble mye envegskjøring, men det fine med nye elever er at de er så veloppdragne og greie å ha med å gjøre! Vi fikk lagt inn litt smådiskusjoner, noen elevoppgaver og et par små filmer, så de holdt ut med stil.

Roy Eide, en av ePedagogene i HFK, hadde lagt ut en presentasjon vi kunne bruke, så vi modifiserte den litt så den passet til oss. Blant annet visste vi at få av elevene ville ha fått utdelt PC før kurset, slik at det var ikke snakk om verken innføring i den PC-ens viderverdigheter, eller noen grundig opplæring i programvare.

Her er presentasjonen vi holdt:

Reklamer

1 kommentar (+add yours?)

  1. Ketil Vestby
    aug 18, 2011 @ 20:20:52

    WOW!! Likte den der skikkelig godt, kommer til å vise den til noen av lærerne på skolen jeg jobber på i morgen. 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: