About

Jeg er lærer i videregående skole, og underviser i kjemi, matematikk og naturfag. Fagene varierer fra år til år, i 08/09 blir det bare kjemi, for VG2 og VG3. I tillegg er jeg eKoordinator, superbruker på It’s Learning, og har litt tidsressurs som IKT-hjelp for mine kolleger.

Jeg bruker alt for mye tid på pc, og er fullstendig avhengig. Alt mitt arbeid ligger på pc-en, og jeg ville blitt sterkt handicappet uten. Backup er en fin ting 🙂

Bloggen her handler om mitt yrkesliv, ikke mitt privatliv, men er kraftig farget av mine personlige meninger.

Etter et halvt år på wordpress slo det meg at jeg kanskje burde ha navnet mitt her også? 😉 Jeg er i utgangspunktet en person som liker å ha privatlivet i fred, det er mye som foregår inni hodet mitt som aldri kommer ut, og jeg er skeptisk av natur. Sånn sett har jeg innebygget en mer kritisk, og kanskje sunnere, holdning til mange nettjenester enn ungdommene jeg omgir meg med til daglig. Likevel ser jeg utviklingen som nå skjer på internett, og ser at for å holde meg oppdatert og ha innsikt i ungdommens hverdag, må jeg henge med i svingene her! Slik jeg ser det er det nødvendig for å kunne gjøre en god jobb som lærer.

Du finner meg på twitter også – selv om jeg ikke har sett det store lyset enda 😉 Jeg blokkerer usaklige «kontakter» – twitter brukes til et «profesjonelt» nettverk.

Når jeg husker og har tid, holder jeg også på å bygge opp en base over bilder av utstyr jeg bruker i kjemitimene. Disse finner du på flickr, med CC-lisens.

Frøydis Hamre

P.S

Jeg forbeholder meg retten til å slette usaklige kommentarer (type spam eller personlig kritikk). Diskusjon basert på innhold i mine innlegg er helt greit, men på et saklig nivå, takk.

Reklamer

7 kommentarer (+add yours?)

 1. Anders Bjørnerem
  aug 20, 2008 @ 14:17:11

  Hei
  Har mitt andre år i vidaregåande skule, underviser matte, naturfag og kjemi. Sit med årsplan og vurderingskriterier no, hadde vore til uvurderleg hjelp å sjå korleis andre gjer det. Er berre ein kjmilærar på ÅVS

  Helsing Anders

 2. frankaf
  nov 17, 2009 @ 20:48:41

  Hei! Lærer på Hafstad vgs. i Førde. (kjemi+matte) Har nett starta på IKT-kurs der blandt anna blogg+netvibes+delog bruk+twitter+wiki+++ skal læras. Eg kom over denne bloggen din. Eg må berre seie at eg er mektig imponert!! 🙂

  mvh Franka F. Høiland

 3. ia
  des 14, 2009 @ 02:56:05

  Hei,
  I motsetning til de to andre er jeg elev på vidregående skole (2. klasse, realfag). Vil bare si at det er har vært ganske så spennende å lese gjennom bloggen din! Flere lærere kunne med fordel skrevet blogg om yrkeslivet, det er ganske morsomt å «høre» hva dere (i dette tilfellet du) tenker om oss elever.
  -ia

 4. Anniken
  nov 14, 2010 @ 12:46:32

  Hei. leste på en annen blogg at du hadde skrevet særemne om Jostein Gaarder, mitt skal levers til uken – jeg er halvveis og har plutselig fått skrivesperre.
  Hvis du har noen tanker liggende blir de tatt i mot med stor glede!
  🙂

 5. Mari
  mai 20, 2011 @ 12:59:14

  Hei, fin blogg! Tenkte dette kunne være av interesse for deg? Avslør miljøsynderne i ditt nærmiljø, lær deg å jobbe som en en ekte journalist og vinn 10.000 kr til klassen din! Miljøjournalistene er et tverrfaglig undervisningsopplegg laget for elever på 9. og 10. trinn på ungdomsskolen og 1. klasse på videregående skole. Målet er å gjennom tverrfaglig undervisning, øke elevenes kunnskap om miljøutfordringene gjennom journalistisk metode for å undersøke og skrive om miljøforholdene i sin kommune. Mer info finner du her: http://miljojournalistene.no/

  Vennlig hilsen Mari Siljeholm, på vegne av Miljøstatus I Norge.

 6. Louise
  sep 19, 2011 @ 19:35:51

  Hei! Jeg tar kjemi som voksen, og syns det er gøy! Dette var en kjempeflott!! side, takk for at du gjør det 🙂 Kommer til å bruke tipsene dine flittig 🙂

 7. Deniz
  jun 04, 2018 @ 18:20:53

  Heisann! Jeg hadde kjemi 1 for noen år siden, og husker nesten igenting, og skal lese kjemi 2 nå, hva anbefaler du at jeg skal repetere fra kjemi 1 til kjemi 2?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: